(Hrp : Vu que son journal n'est pas vraiment son Bg, il sera mieux ici ^^ et ainsi, je ne posterai pas à la suite du Bg
Toutefois, ici encore, seuls ceux qui y ont accès rp peuvent le lire, et essayer de le comprendre :p)
*Le livre où Finrod tien cette sorte de journal, est un beau livre, relié. Il n'a aucun titre extérieur, pas plus d'ornement : l'extérieur du livre est lisse. Une écriture asser nette est présente en ce livre, mais la langue usée n'est pas le commun...*
Z amyk ra myrna ky'n ky'ryyn kry'ran r''r êdna ka'd dy'zy'nk nakdan zoydna ja m'y, y' ky'n zyrdnan ma rrasyr ya zo jérrojora...
Dy'd j ocynj, za r oy zozoyk ryrr' zak konardk, oiord égé occorjyré ar cok âkka. Z oy édé nara'ymmy kon 'r ryzza r'y za kazcma, édoyd r' zoka, Omgogyn. Ym z okknyd à za jévarjna ad à 'kan ra r'y édoyd ar zyy, ka' à ka'... Ky'n ryzknarja zya'k rad arrazyk r'y akd ar zyy, ym z okknyd à konman ad à érnyna zomknèk zo rérydé, m ocykkom ad m yrvanrom. Zoyk r' zy'n, ym ky'kko zo zokya dnyk myyr... Ad ym ar zy'nno... Za kondyk jyrr rank mo ka'ma rymma r'a za koroyk arryna knékarda.
Za k'yk arvyr onnyré jork radda rymma... dy'd édoyd romza, mo vnoy'rran ya m oyn za jykoyd r'a k'édoyd mo ryd... Z ardnaknyk ja rykydan mo rymma à m oyja ja zyr câdyr, kork mar'am za ra ky'nnoy za nakèman ar mak mya'k ry'rao'k. Za kokkoyk zak jyykdk k'n mak érnydo'k k'yn korryn r'am câdyzard ka dny'royd jarord zyy. Ym z o vomm'd cao'ry'kk ja dazkk, zoyk za karka ky'ryyn zoyrdarord za nakèman kork kny knycmèzak jork radda rymma. Za vyk omynk zo knazyèna narryrdna yrdanakkorda, orar 'r knêdna ryzé Yrynyy. Za ma knyk jyrr ky'n dakd... Ryyn ky za ky'royk oryyn r'a rrorra ar radda rymma... Ko knazyèna néordyyr ra v'd kok dnek cyrra... zoyk oknèkjyr'dyyr, za karka êdna kokké j' nazad o' jy'da ! Ma zya'k r'a za ky'royk akkénan, r' ma kokké ja mo rymma. Ry'k ry'k kyzzak omynk r'yddé ar o'kky cyr danza r'a kykkycma. Ym zo zêza ryrroyr', yrjynardazard, à za narjna km'k vynd. Za ky'k jyrr ommé o' krona ja radda rymma, z'oiord jyd r'a mo ranzyra i édoyd nayra. Za ky'royk ommynk akkoian ja zya'k za ryrdnôman mà z'édoyk-ja jyk. O kayra édoyk-za nardné r'a za vyk 'ra o'dna narryrdna yrdannakkorda, 'ra vazza k okammord Rémio. Amma za kond mékènazar'd akardnyr'a zoyk amma ka nèrémo êdna 'ra ozya. Za ra koyk kok ky amma édoyd ryzkmèdazard kyrrèna, zoyk kak konymak za nazyrdèna ma zynom.Mà arryna, ry'k ry'k kyzzak r'yddé ar cyr danza. R'amr'ak zy'nk km'k donj, omynk r'a za névmèrrykkoyk Rémio rîrd za ryynd, orryzkokréa j'ra ozzya à amma... Zomyra. Ammak z okknynard dy'dak ja'k randoyrak rrykak, z oyjord à zya'k za vynkan zyy zêza.. Ky zozoyk mak zokak za nav'koyard, za ra ky'nnoyk omynk ryzkdan r'a kn'y zyy. R akd mynk ja radda zêza r'yd, omynk r' Rémio ommo nakkynan m oy zonyr, r'a Zomyra z azcnokko... Ra v'd zyr knazyan moy ryrdord orar m od'na kaka... Ad za jyyk ory'an ramà édoyd oknéocma ja nakkardyn mo j'yra rroma'n j 'r êdna... ja ka kardyn oyzé... Ramà édoyd ry'rao' ky'n zyy. Ramà r o kok édé k'mk myyr, ad za ra ma naknadda kok o'zy'nj r'y. Zomyra kynda ma kork jak arvank, dy'd ryzza zyy... Kyn m ykdord, za karka r' amma ka'ma ka'd ryzknarjna ra r'a za nakkark... Ryk orryrk knakr'a ma zêza kyncmèza... Zoyk za ra karka kok r'a ryk rya'nk ad ryk rroynk jyyrard ka nokknyrran... ryr... Jork mak zy'nk r'y k'yrynard Rémio, z azzaro jork mak ryrdnéa o' jamà ja mo rymma, o' k'j ja rama ry. Mo zonrra édoyd j'na ad marda... Ry'k onnyrâzak knèk j rocydodyyrk, mo ryyk j r'a vazza ka vyd ardarjna jannyèna ry'k... Rémio ra k' ka nadaryn ja zy'an mo ryzéjya, zouk radda vazza m o vyd doyna j 'r kynd. Ryyry mak konymak mak km'k êrykzody'rak : Voyna r'a kynda rama zo'royk yaym nakonja zak arrazyk km'dôd r'a zyy, ad mo k'ramma raymmano k'n zyy, ad rydna rycmakka ky'nnoyd ry'k kanjna, oiord yrkykdé k'n ma zyd rycmakka... zoyk rycmakka j' rya'n, y ja kork ? Oknèk rammà, k akd kokké 'ra r'yd yù z o'noy zya' voyd j êdna ka'm...
Zomyra, Rémio ad 'r ryzza r'a za ra ryrroykkoyk kok, ka ryzzord O'k'kda… z yrrydènard à m o'canka. Ymk yrkykdènard ky'n r'a za cyyra 'r ka' orar a'k, rarord j ozyk ar radda rymma, yù za karkoyk êdna ka'm, ky'royk za rnoyzard nav'kan ? K'yk ymk yrd knykyké ja zy'an à 'r kadyd za' à m oyja ja kyèrak… Za r oy kok cyar ryzknyd mak nèkmak… Zoyk za ky'royk ryyn mak nék'mdodk ja dy'da zoryèna… ad ry'k ky'ryyrk oryyn jak kokak. Zoyk 'r rny okkamord Zomyra, jak'yk mak rrozcnak, ry'k ky'kko à omman ryyn, Zomyra édord orar ry'k. Ym kazcmo r'a ra kyyd 'ra vazza, ad 'ra jykk'da ryzzarço, zoyk za r éry'doyk kok dnyk… ra jaroyd êdna ma voyd ja m omryym… Radda vazza, za m okknyk km'k donj, ka ryzzoyd Ozoryam. Amma jéryjo ja ka narjna ka'ma jork m o'dna rrozcna. R akd omynk r'a rad êdna O'k'kda, jévyrço mo kynda, ad r'a mo vazza za cy'kr'mo ky'n kondyn. Za za ky'ryark z'kda r'a zak ryzkokryrk ja radda r'yd ka jykk'dènard orar ma doranryan… Ma marjazoyr, 'r konja za knérar' r'a za r édoyk km'k ma cyar rar' ar radda o'canka… Za r oy kok jykr'dé… Jork mak zy'nk r'y k'yrynard, Rémio konvyyk orryzkokréa ja Zomyra, za voykoyard rykydan ma dannak ryr myyr ja mo rymma, o' rynj ad à m akd ky'n êdna km'k knéryk. Ardna dazkk, z édoyk ommé ryyn o' dazkma, ky ymk koroyard ra r' édoyd ma zo'royk œym, ad mo k'ramma ar r'akdyyr… Ma kèna D'rgi ad Yrynyy, arkazcma, k'nard nékyrjna o'k ja'k r'akdyyrk : ma zo'royk œym kanoyd mo zomrrorra, ad mo k'ramma, 'ra jéakka… Ma kèna D'rgi k'd zêza za jyna r'a mo kankyrra r'y z oroyd jyd ramo édoyd yryvvarkyra, ad ym mo ryzzoyd « mo ryamma rry'adda ». Radda rymma, za karkoyk rnoyzard êdna ka'm dnèk myrkdazkk, orord j oryyn zo rrorra… ky'ndord, mak kankyrrak r'y korard ra r'a za k'yk yrd j ocynj édék 'r ka' jény'déak, zoyk za ka'k jyna, za karka, r'’ymk kyrd jékynzoyk zak ozyk… Ma dazkma naknékardé kon ma kèna D'rgi, kazcma za voyna ryrvyorra, k'ndy'd knâra à Yrynyy za karka… vynd ja dy'd ramo, za jéryjo j omman à mo dy'n cmorrra… Ky za ra'k ky'ryyn nékykdan à mo zokya jézyryor'a, za k'yk kûn r'a ma'nk arkaykrazardk ky'nnyrd knorjazard z oyjan… Zoyk ramo ka kokko zyyrk cyar r'a dy'dak mak o'dnak akkényarrak, zoyk zya'k r'a za m akkénoyk. Ar kyzza, za jyyk kny'ran r'a za k'yk jykra ja ryrvyorra ad jykra dy'd kyzkmazard ky'n r' ymk orrakdard ja z’arkaykran… zoyk kok kon zo cy'rra, ron za ky'nnoy zardyn, zoyk kon ra r' ymk ardarjnyrd ja zyy… 'ra nékyrka yrdammykarda ja ma'nk kond, rod ky z’édoyk rnoyzard zo'royk, ymk ky'nnoyard jyna r'a z oroyk né'kkyk à dnyzkan dy'd ma zyrja, ad kok ka'mazard a'k… Arvyr kyyd, ymk r oroyard kok avvoré dy'd akkyyn ar zyy, za r oroyk km'k r'’à voyna ja cao'k ordak… Kon mo k'yda, mak zy'nréak édoyard myrk'ak, ad za za jéryjo à omman rykydan m’y'akd ja mo rymma, ar myrkaord mo rôda rank ma k'j. Oknèk 'ra mékèna zékorard'na, za konryrk ar 'r mya' azkmyd ja zokya, ryzzé ma cokdêza ky za za ky'ryark cyar… R akd mà r'a z’oy narryrdné à ry'rao' Ozoryam, za m oroyk ardarj'a ar rymma ka'd orord, amma k édoyk akr'kéa ja z oryyn cy'kr'mé jork m’o'canka ad édoyd kondya knérykydozzard. Ry'k oryrk myrk'azard jykr'dé, ad za karka oryyn a'd ja mo rrorra j’oryyn k' konman… Kyr kokké mo noddnokoyd, ad amma ka jazorjoyd ky amma ommoyd za d'an y' ryr… Ry'k oryrk omynk arryna jykr'dé… ad m oy ryrvnyrdéa à kyr rryyk… Y'cmyan dy'd ra r'a ry'k oryyrk jyd, ad za d'an, y' za moykkan ryrna ad k oyjan z'd'ammazard ky'n ma v'd'n. Ko moza vûd ryrdna zo kynka, rékydorda… Z édoyk knêd à zy'nyn… ron za kanoyk zynd ar ryzza mycna, oiord voyd ad jyd ra r'y m'y daroyd à rœ'n… Zoyk amma z ékonkro… ad oknèk oryyn érrorké r'amr'ak konymak, amma za rronkao ja jyrran 'r zakkoka à 'ra jéryzzéa Orryo… Z orrakdo kork névmérryn, ad za z okknêdo à nady'nran ar rymma ky'k kak ryrkaymk, mynkr' amma za rymo 'r coykan… ad kondyd ja ra mya'… Za za narjyk ryzkda r'a z oyzoy ko knékarra ad r'a ma coykan r'’amma z oroyd rymé z’oroyk moykké myyr j êdna yrjyvvénard… zyr rœ'n… arvyr, za vyk ra r'’amma ry'm'd, nazaddna radda maddna… Ar akkénord mo naryyn cyardôd…
Za m oy nar'a ym i o ka'... Za mo kardoyk vyèna ! Z ojyna konman orar amma... amma o r'amr'a rryka r'a za ra ka'k akkmyr'an... R'akd mo knazyèna à oryyn k' da myna, zyr rran zy'nrom... Za ra ra'k kok oryyn ja karnadk ky'n amma, zêza ky ramà jyyd z ar ryûdan... O mo vyr, amma vûd rékydorda... Ramà ka kardoyd, nyar r' à ardarjna ko ryyk... Amma o m' ma kark jak janryènak krnokak ! Zoyk amma... ra r akd kok ryzza ky amma ra nakkardoyd nyar ky'n zyy, za mo kardoyk dnèk dny'cméa... Amma z'o jyrré jak akr'kak r'a za dny'ra cyrrak... Rakarjord, z oy cyar ryzknyk r''amma oroyd cakyyr ja dazkk, ad r'a zyr rya'n ad zyr rynk ra ky'nnoyard kok arryna k 'ryn à amma... ZOyk... ron ym i o dy'zy'nk 'r zoyk... Amma za vîd rojao' ja ko roka, za jykord r' amma édoyd arrrordéa ryrdna ma zom, ad r' amma édoyd j''ra cmorrra'n yzzor'méa... R'a z oroyk zaymma'n omm'na orar ramma-ry. O rror'ak narryrdna... za za narj ryzkda r' 'r myar ja km'k ar km'k k'ykkord ka vynza ardna ry'k... Mo knazyèna vyyk, amma oroyd r'orj zêza cyar yrkrnyd zyr ryz k'n ko moza... Yr jynoyd r' amma o ka'n... ka'n ja ra r' amma ky'nnoyd za voyna ar r'amr'a kynda... amma ka karka ka'd êdna arryna yrvm'arréa kon m orryarra vazza r' amma édoyd... Amma o cakyyr ja dazkk ky'n ky'ryyn ka dny'ran amma-zêza... Za r oroyk kok à z'yzkykan, ad za ra m oy kok voyd... Z akkèna z'kda...
Ryzza ma jakdyr akd rn'am... à kayra ramà jyd, r'a Zomyra onnyro... Ad oknèk r'amr'ak konymak ad za'k ja kmokak... Ozoryam kondyd... za moykkord ka'm orar Zomyra.
Zoyrdarord... za koyk ky'nr'yy ramà akd onnyré... ky'nr'yy ynnézéjyocmazard, zyr rynkk à v'kyyrré orar ram'y ja Zomyra, kork r'a za ma naknadda...
Za k'yk 'r ryzza, ad za r oroyk zozoyk ryrr' ja vazza... Ma rynkk à kak cakyyrk... ad za mak oyk myrkdazkk navy'mé... zoyk orar Zomyra r'y... akkoioyd... zo rymyrdé r o k' k'cyn rad okko'md j' jékyn ja mo rroyn ad jak konymak ja ZOmyra ar zêza dazkk.
Z oyzanoy za kardyn ry'kocma, kon nokkynd à Ozoryam... zoyk za ra ka'k kok. Zyr rynkk oroyd kyyv ja rroyn, ad ym o a'd ra r' ym ry'moyd. ZOyk zyr rya'n akd nakdé ja zoncna jarord ramà... R'yy r'a m yr jyka, za ra mo vynranoy zozoyk à voyna r'yy r'a kyyd...
Oknèk radda... r'yd, z oy névmèrryk cao'ry'kk... Ozoryam oroyd z'né ja dny'ré 'r zyiar ja za jyrran mo r'a... 'r jévy r' amma namèra ky'n amma zêza ? Ryzza 'r dakd... ryyn ky amma zényda zyr ozy'n ?... Amma r ar o kok cakyyr, ma kyzkma voyd j oryyn voyd 'r kok rank ko mycandé ma zénydoyd jézà... Z'oy cao'ry'kk érnyd j'nord radda zy'nréa k'n dak kokak... Zoyk ra r'y ryar ja ka kokkan za ryrvynda jork zyr rryyk ! 'ra kynda ja... jyka'ka ja cyrra orard'na... 'dymykord jak rondak, za mak o z'kdazard dynéak... Zo r'akdyyr édord kyzkma... akd-ra r'a z onnyranoy à za voyna nakkardan ar kak z'nk ?... Ryyry kak konymak : Ry'k kanag nakkardé kon rydna knykarkyyr à édy'vvan mak ryrvmydk, à romzan o'dn'y jak jorkank r'y k'addard radda rymma, ryyn radda nékyyr. Ry'k jarnag okyn ar zéjyoda'n.Ry'k jarag voyna kna'ra j ér'ydé ad ja jnyyd'na, jork mak z'kazardk r'y jyrdanyrd rydna ryrj'yda. Zoyk dy'd ra kano kok o'kky kyzkma, ry'k ryrroîdnag o'k d'z'mdak ja mo rya, ry'k ky'nnag êdna dnoîré jork mo cy'a ryzza oj'mé o' nork ja ko'ra'n. Ra kano à ry'k ja ryyn r'am ryrj'yda ojykdan, m'yrdanêd kankyrram y' m'yrdanêd rymmardyv.
Dy'd ramà ra za ryrvynda r'a jork mo ryya r'a za k'yk ar dnoyr ja k'yrna ! Za jyyk ryrdyr'an... ka'd êdna oyrky... mak zokak ky'nnyrd z oyjan, orord r'a ra kork zo'jyd r'onnyra à z yrvm'arra ja dnyk...